Projekcija za budućnost

U teškoj godini zbog epidemiološke situacije, Slobodna zona Pirot je poslovala bolje u odnosu na prošlu godinu. Ukupan promet ove godine je oko 800 miliiona evra, izvoz preduzeća koja posluju u Zoni je 420 miliona evra, a Akcionarsko društvo za upravaljnje Slobodnom zonom Pirot je ostavrilo dobit od 45 miliona dinara.

Grupacija slobodnih zona Srbije je održala sednicu 17. decembra 2021. godine i po ostvarenim rezultatima, Slobodna zona Pirot je druga u Srbiji. Prva je Slobodna zona Subotica, ali veoma važan podatak je ukupan promet iz Slobodnih zona Srbjie oko 4.5 milijarde evra što predstavlja 15% prihoda Republike Srbije.

U ovoj godini je kroz pirotsku Zonu prošlo više od 35.000 kamiona zato su stvoreni bolji uslovi za vozače kamiona, opremanjem mokrih čvorova i drugih neophodnih prostorija.

Iako su pojedine male firme koje su poslovale u Slobodnoj zoni Pirot prestale sa radom, na njihovo mesto otvorene su druge firme. Pripremaju se investitiori da naprave novi investicioni ciklus u Srbiji. Velika je prepreka zdravstvena i epidemiološka situacija, ali zahteva za poslovanje u Slobodnoj zoni Pirot ima i odgovaramo na zahteve. Gradonačelnik je najavio da firme koje sarađuju sa komapnijom Benetton žele da dođu u Zonu i o tome ćemo da razgovaramo u toku januara meseca.

Izjava Zorana Petrovića, izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za “TV Pirot” povodom dodele nagrade za regionalnog poslovnog lidera za 2021. godinu

(Fotografije preuzete od „TV Pirot“)

akt-2021-11-01akt-2021-11-02akt-2021-11-03