Predstavljena Slobodna zona Pirot na poslovnoj konferenciji na Jahorini

Na poslovnom okupljanju pod nazivom "GLOBAL BUSINESS EXECUTIVE RETREAT 2021" održanom na planini Jahorina, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, u periodu od 1. do 4. jula 2021. godine, u okviru panela „SLOBODNE ZONE – Stvaranje osnova za privlačenje investitora“, predstavljena je Slobodna zona Pirot kao uspešan primer.

Na panelu su učestvovali: Staša Košarac, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Zoë Harries, viši savetnik za FDI i posebne ekonomske zone i direktor projekta Svjetske organizacije za slobodne zone, Branimir Muidža, predsednik Veća stranih investitora u BiH, Mahir Selimović, direktor, Slobodna zona HOLC, BiH, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja i Vladan Stojanović, saradnik na projektima Slobodne zone Pirot.

Konferencija je okupila 100 učesnika iz poslovnog sveta iz više od 20 zemalja (Zapadna Afrika, zemlje Zaliva, zemlje Evropske unije, Turske, Kine i regijona Balkana), predstavnike privatnog i javnog sektora, predstavnike međunarodne zajednice, organizacija i poslovnih udruženja.

Nakon panela, na poziv ministra Košarca, održan je sastanak na kome je najavljena poseta Slobodnoj zoni Pirot ministara trgovine BiH, privrede Vlade Republike Srpske i Federacije BiH.

(Fotografije preuzete od www.fic.ba)

BIH-JAHO-2021-01BIH-JAHO-2021-02