Učešće na tribini „Potencijali niškog regiona na putu Srbije ka EU“

U organizaciji magazina "Srpska ekonomija" na Ekonomskom fakultetu u Nišu 25. januara 2017. godine održana je tribina „Potencijali niškog regiona na putu Srbije ka EU“ u cilju efikasnijeg uključivanja lokalne zajednice, privrednika i mladih u proces ekonomske stabilizacije Srbije.

Predstavnici Slobodne zone Pirot, dr Dragana Kostić, izvršni direktor zone i Aleksandar Simonović, rukovodilac sektora marketinga učestvovali su na ovoj tribini i predstavili potencijale koje nude slobodne zone Srbije uz presek stanja srpske i regionalne privrede uz alate za povećanje privlačenje investicija, poboljšanje konkurentnosti Srbije u regionu i predlog novih podsticajnih mera za razvoj nacionalne ekonomije sa posebnim osvrtom na jug Srbije i slobodne zone.

Pored naših predstavnika na skupu su učestvovali dr Jadranka Đurović-Todorović dekan Ekonomskog fakulteta, Miloš Banđur, zamenik gradonačelnika Niša, Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Niš, Mirko Arnautov, urednik spoljno ekonomskog dela magazina "Srpska ekonomija" i profesori niškog Univerziteta dr Tamara Milenković-Kerković i dr Ivan Marković kao i predstavnici niške akademske zajednice.

Veoma raduje da su studenti uzeli aktivno učešće u rezgovorima i veoma konstruktivno diskutovali o problemima i izazovima koji nas čekaju u procesu evrointegracija. 

Tribina Srpska ekonomija 2017 01Tribina Srpska ekonomija 2017 02Tribina Srpska ekonomija 2017 03