Učešće na ekonomskom forumu u Republici Srpskoj

Drugi ekonomski forum „Razvojne šanse malih ekonomija“ održan je 27. i 28. aprila 2017. godine na Jahorini pod pokroviteljstvom predsednika Republike srpske Milorada Dodika, imao je za cilj razmenu iskustva učesnika i šire društveno-ekonomske zajednice kako bi se bolje sagledali kapaciteti za snažniji rast i razvoj malih ekonomija i mogućnosti za poboljšanje životnog standarda građana.

Srpsku delegaciju je predvodio Goran Knežević, ministar privrede, a u okviru prvog panela foruma koji se bavio potencijalima specijalnih ekonomskih zona, njihovim efektima, perspektivi i iskustvima zemalja u kojima se nalaze, na kome je učestvovao je i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, dr Dragan Kostić je predstavio pogodnosti poslovanja i model podrške malim i srednjim preduzećima.

Na forumu je učestvovao i Aleksandar Simonović, rukovodilac sektora marketinga i ostvareni su brojni kontakti sa predstavnicima različitih institucija Republike Srpske, a predstavljeni model podrške malih i srednjih preduzeća je izazvao značajno interesovanje učesnika.

Jahorina 2017 01Jahorina 2017 02Jahorina 2017 03Jahorina 2017 04