Treća konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“

Na Trećoj međunarodnoj naučno - stručnoj konferenciji „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ koja je održana 07. decembra 2019. godine u Pirotu, predstavljeno je 62 naučna rada.

Radove koji razmatraju teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju, ulogu Slobodnih zona u unapređenju poslovnog okruženja, nove trendove u povećanju efikasnosti privrede i inovacije koje doprinose privrednom razvoju pograničnih područja prijavilo je 120 autora iz naučnih institucija iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Albanije, UAE, Kanade, Poljske, Italije, Hvatske i Indonezije.

Konferenciju su organizovali Srpska akademija nauka i umetnosti - Ogranak u Nišu, Grad Pirot, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment Zaječar, Metropolitan Univerzitet i Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ Univerziteta Singidunum.

U toku konferencije je potpisan ugovor o saradnji na realizaciji programa kratkih studija za dualno obrazovanje ekonomista za spoljnu trgovinu između Fakulteta za menadžment Zaječar i Slobodne zone Pirot.

Dodatne infromacije o konferenciji možete preuzeti putem linka.

Konferencija 2019 01Konferencija 2019 02Konferencija 2019 03Konferencija 2019 04Konferencija 2019 05Konferencija 2019 06