Nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Na svečanosti koja je održana 06. aprila 2017. godine u velikoj Sali Privredne komore Srbije održana je svečana dodela Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju tradicionalno, šesti put po redu, dodeljuje Privredna komora Srbije. Nagrade su uručene kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji.

Na takmičenju koje je trajalo šest meseci, učestvovalo je 50 kompanija koje su se takmičile u tri kategorije: velika, srednja i mala i mikro privredna društva.

O dodeli nagrada je odlučivao žiri sastavljen od predstavnika Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Od 29 finalista, Slobodna zona Pirot, ušla je među 5 najboljih u kategoriji mala i mikro privredna društva i time iskazala svoju opredeljenost prema filantropiji, kroz odgovoran odnos prema svojim interesnim stranama - korisnicima usluga, zaposlenima, vlasnicima, poslovnim partnerima, životnoj sredini, lokalnom okruženju, kao i društvu u celini.

U ime Slobodne zone Pirot priznanje je preuzela Marji Andonović, rukovodiocu sektora opštih i pravno-normativnih poslova, a nagradu je uručio Dragan Todorović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.  

DOP 2017 01DOP 2017 02DOP 2017 03DOP 2017 04DOP 2017 05