Konferencija AICE 2017

U Kartageni de Indias održava se godišnja međunarodna konferencija AICE 2017. pod nazivom "Kreiranje sledeće generacije slobodnih zona". Skup organizuje Svetska organizacija slobodnih zona iz Dubaija.

Tokom konferencije organizovana je sajamska postavka slobodnih zona sveta. Kroz 5 panela i 6 radionica na konferenciji su razmenjena iskustva i prokazani primeri uspešne prakse različitih tipova slobodnih i specijalnih ekonomskih zona iz celog sveta.

Predsednik grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije i Izvršni direktor slobodne zone Pirot, Dr Dragan Kostić, ogržao je predavanje u okviru radionice "Mogućnosti za poslovanje u slobodnim zonama Evrope" tokom kojeg je predstavio različite regione i različite modele zona, koji pružaju široki raspon pogodnosti i podsticaja za investiranje i poslovanje sa posebnim primerima EU, Poljske, Rumunije i Makedonije. Tom prilikom predstavio je i Srbiju, srpske slobodne zone i Slobodnu zonu Pirot gde je posebno istakao mogućnosti za investiranje uz državne programe za podršku investicijama, zapošljavanju, izvozu i startap modelima.

AICE 2017 01AICE 2017 02AICE 2017 03AICE 2017 04AICE 2017 05AICE 2017 06